Завод за ургентну медицину Ниш, Војислава Илића бб, 18108 Ниш, Р. Србија

Тел: +381 (18) 529-001 / Факс: +381 (18) 232-483 / Емаил: office@hitnanis.org

субота, 31 октобар 2020 08:31

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ДИРЕКТОРА ЗАВОДА ЗА ХИТНУ МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ НИШ НА НАВОДЕ ИЗ ЛИСТА ДАНАС

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ДИРЕКТОРА ЗАВОДА ЗА ХИТНУ МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ НИШ

НА НАВОДЕ ИЗ ЛИСТА ДАНАС

 

 

     Колектив Завода за хитну медицинску помоћ Ниш захваљује овим путем колеги Бранковићу који је у свом „отвореном писму опозиционим дневним новинама“ навео низ неистина и лажи, и тиме нам дао прилику да истакнемо и резултате рада наше установе, на које смо поносни.

     У периоду од 10.03. до 31.07.2020. године Завод за ХМП Ниш је обавио укупно 5861 превоз пацијената у вези са корона вирусом. Тај податак већ довољно показује како и колико ради наша установа, у време борбе читаве земље са вирусом корона.

Како смо то постигли, када нам се, према неистинитим тврдњама дотичног колеге возила распадају, а недостају нам лекари?

Великим трудом и радом, добром организацијом и посвећеношћу, подршком надлежних државних органа. Број лекара у ЗХМП Ниш је у складу са свим важећим нормативима, укупно 59 лекара данас ради у нашој установи. У случају ванредних ситуација формирају се и додатне ванредне екипе, примера ради у ванредној ситуацији код Међурова имали смо 5 екипа на лицу места и у приправности 8 екипа.

     Такође, наш колектив има 30 санитетских возила, најсавременије опремљених, и 6 путничких возила, који се као и у свакој другој здравственој установи овог типа занављају редовно, сходно потребама и могућностима. Наша возила се редовно сервисирају и одржавају у овлашћеном сервису, као и сви медицински апарати, и сви су у исправном стању.

     Такође, изузетно је важно истаћи, истине ради, да су здравствени радници ЗХМП Ниш имали довољно заштитне опреме за спречавање инфекције корона вирусом, а то најбоље потврђује податак да су сви запослени радници у претходном периоду тестирани на COVID-19 и сви су били негативни.

     Да све то није случај, наши резултати не би били овакви какви јесу. Јер, време доласка наше екипе по првом степену хитности износи 3 до 5 минута, а и то ваљда довољно говори..

     То што некима не одговара што смо увели ред, променили организацију  рада и укинули остављање налога транспортним возачима, које је, примера ради дотични колега Бранковић увелико остављао током свог рада, па је за целих 12 сати рада неретко имао и по мање од 5 прегледа грађана, већ је друга ствар, која нема везе са условима рада и резултатима рада ЗХМП Ниш.

     Али је сада више него очигледно да услед нескривених политичких амбиција поједини нису у стању да се чак ни у време глобалне пандемије корона вируса посвете свом послу, већ шире панику и мешетаре.

     Па чак и онда кад политичка опција, на чијој је листи лекар Бранковић катастрофално изгуби на изборима, или кад се лекар Бранковић представља као врли синдикални лидер „чувеног“ синдиката који осим дотичног лекара има само још једног члана – његову супругу, уместо да се коначно посвете послу, лечењу грађана, они нађу за сходно да пљују по сопственој установи у којој примају плату годинама, за свој (не)рад.

     Колектив ЗХМП Ниш није место за политиканство, за мешетарење и исказивање политичких фрустрација. Ми смо здравствена установа која збрињава близу 300.000 грађана Ниша и околине, и немамо времена за такав вид политичке борбе.

     Можда бисмо и ми писали политичке манифесте, отворена и затворена писма, објаве по друштвеним мрежама, али управо овог тренутка, некоме од наших суграђана можда је потребна хитна медицинска помоћ и нега, а ми морамо да стигнемо до њега за 3 минута. Јер то је питање живота.

 

Прочитано 2733 пута Последњи пут измењено субота, 31 октобар 2020 08:32
Више из ове категорије « ODLUKA O STAVLJANJU VAN SNAGE ODLUKE BR 1492 OD 25 03 2020