Завод за ургентну медицину Ниш, Војислава Илића бб, 18108 Ниш, Р. Србија

Тел: +381 (18) 529-001 / Факс: +381 (18) 232-483 / Емаил: office@hitnanis.org

понедељак, 03 октобар 2016 11:57

Стравична несрећа код Ниша,четворо тешко повређено

 

Фото: Курир/М.М.

 

16:32, 02.10.2016.

НИШ - Четири особе данас су тешко повређене у чеоном судару три возила на мосту код Трупалских шума, на делу ауто-пута Београд-–Ниш, а једна особа је задобила лакше повреде.

До несреће је дошло данас око 15 часова, у близини излаза Југ. Учествовала су три возила и то Сеат толедо бујановачке регистрације, рено лагуна пољских таблица, и БМW немачке регистрације.

 

 

Фото: Курир/М.М.

До незгоде је дошло када се возило бујановачких таблица које се кретало из правца Београда сударило са лагуном и БМW-ом који су му долазили у сусрет, на делу ауто-пута где се због радова саобраћај одвија једном траком.

Пољски држављани који су се налазили у “рено лагуни” која се кретала иза “БМW” – а, кажу да је несрећу изазвао возач “сеата толедо” који им је, крећући се из правца Београда долазио у сусрет.

- Возио је сто на сат, можда и више и ударио право у “БМW” а онда смо ми ударили у њега - казао је један од Пољака.

 

 

Фото: Курир/Р.Р.

 

Директор Хитне помоћи Славољуб Живадиновић изјавио је да су у спашавању унесрећених у овој саобраћајној незгоди учествовале три медицинске екипе.

- Само пет минута након пријема позива прва екипа је била на терену, а врло брзо су јој се придружиле још две док су све остале биле у приправности да би правовремено могле да интервенишу ако би за тим настала потреба.

Након указане помоћи петоро људи је пребачено до Ургентног центра Клиничког центра у Нишу – саопштио је Живадиновић.

 

 

Фото: Курир/Р.Р.

- Како сазнајемо, нико од повређених није животно угрожен. Тешке повреде задобио је брачни пар који се налазио у возилу “БМW” и то К.Т. (66) који има прелом потколенице и С.Т. (59) којој су констатоване повреде главе и грудног коша. Повређени су и путници у “сеат толеду” и то И.С. (77) која је задобила отворене преломе кука и потколенице као и повреду грудног коша и њен син З.С. (27) којем је повређена глава. Возачу “сеата” А.С. повређен је грудни кош а могућ је и прелом ребара.

Од 15 часова у потпуности је прекинут теретни саобраћај на овој деоници, као и путнички из правца Ниша ка Лесковцу, док се из Лекосвца усмерава преко града Ниша.

 

Прочитано 5717 пута Последњи пут измењено понедељак, 03 октобар 2016 12:57